به گزارش سینماپرس، سعید اسدی و مهرداد کوروشنیا، دو عضو هیات انتخاب برگزیدگان جشنوارههای تئاتر استانی شامگاه دوشنبه (نهم دی) در نشستی درباره روند انتشار فراخوان بخش استانی جشنواره تئاتر فجر با شرکتنندگان در همایش گفت و گو کردند.
سعید اسدی در این نشست درباره رویکرد جشنواره تئاتر فجر در بخش استانی و همچنین ضرورت بهرهگیری از نظرات هنرمندان استانها گفت: تمرکز فعالیتهای تولید نمایش و پیروی آن برگزاری جشنواره شکل دوپارهای دارد، بخشی از آن از نظر تقسیم مسئولیتها به ساختار کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باز میگردد، ما هم اداره کل هنرهای نمایشی را داریم و هم هر استان اداره کل خود را دارد و بودجهها هم به دو بخش تخصیص پیدا میکند. اداره کل هنرهای نمایشی باید در سراسر ایران متولی تولید تئاتر باشد اما تمامی بودجه مختص به تئاتر را دریافت نمیکند.
وی ادامه داد: این سیاست دوگانه یکی از مسایل اساسی است و اگر تولید تئاتر به طور کلی به اداره کل هنرهای نمایشی اختصاص پیدا میکرد و سازوکار مشخصی داشتیم که در تخصیص بودجه و خدمات تاثیرگذار باشد، اوضاع بهتر بود. این تناقض ما را هم آزار داده است، به همین دلیل در برنامه ریزی برای تولید و حمایت از تئاتر همواره یک بام و دو هوا وجود دارد.
این هنرمند تاکید کرد: حال انجمن هنرهای نمایشی فضایی را ایجاد کرد که اداره کل با یک شبکهای از هنرمندان همراه شود تا بتواند اقدامات و برنامههای خود را به درستی انجام دهد. بخش دوم به جشنواره باز میگردد، جشنواره در طی این سالها هسته بنیادین داشته است که از بین نرفته و با حضور هر دبیر باز هم برقرار بوده است، البته ما تغییر رویکردی هم در زمینه اتکا به تولیداتی که روی صحنه رفتهاند داشتهایم که به نظرم اتفاق مثبتی است چون در این شرایط آثار از پختگی بیشتری برخوردار هستند.
اسدی همچنین گفت: فراخوان و شیوهنامههایی که منتشر میشوند، قرار و قاعدهای میگذارند که تا حدودی با جشنواره تئاتر فجر تناسب دارد و قابل نفی هم نیستند. فکر می کنم اگر اداره کل هنرهای نمایشی برنامهای را پیش میبرد، دبیر جشنواره نمیتواند خلاف آن عمل کند و مشارکت استانها در شکل دادن به این شیوه ها باید بیشتر شود.
مهرداد کوروشنیا هم سپس بیان کرد: من فکر میکنم بهترین شکل انجام امور جشنواره مشارکت جامعه تئاتری از طریق انجمن هنرهای نمایشی استانهاست و این اتفاقات باید در استانها توسط هنرمندان انجام شود. آموزش در استانها باید بیشتر و دقیقتر پیگیری شود، همچنین برگزاری کارگاها با حضور اساتید مطرح فضای تعاملی تری را ایجاد می کند.
وی ادامه داد: اساتید از این طریق جهان بینی و مکتب فکری و هنری خود را میتوانند به هنرمندان انتقال دهند، البته به نظرم عملی شدن تمامی این اتفاقات است که میتواند نتیجه مثبت داشته باشد.
سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند ۱۰ تا ۲۰ بهمن ماه امسال برگزار میشود.
ارسال نظر